Bubble and squeak


Det här är ingen riktig bubble and squeak men det är ju världens roligaste namn på en maträtt. Väldigt engelskt.
Anywho, det är världens lättaste middag: Korv (kolbasz i detta fall), potatis, lök, vitlök, timjan, worcestershire-sås och cocktailtomater. Bara att steka allt ett tag. Skitgott.

Tema jul09 - julkort: check!


Nu är julkorten klara. Gött mos!

Sandra Backlund äger


Jag tror starkt på Sandra Backlunds vårkollektion. Jag vill ha. Ge mig.

Det är ingen ordning på mina papper


Jag tror inte riktigt på det här med att ha ordning och reda hemma. Oprah ägnade ett helt program åt vikten av att ha ett organiserat och städat hem en gång, men jag tror mer på konstnärligt kaos. Sen är det klart att man inte vill ha det smutsigt hemma. Men smuts och stök är faktiskt två olika saker.

p.s Så här blev det:



Bodil


Igår internethandlade jag tre pocket av Bodil Malmsten. Hon är himla bra. Just nu läser jag Kom och hälsa på mig om tusen år. Älskar hennes sätt att se på saker, argt, bittert ibland, men levnadsglatt på en och samma gång. Som livet är liksom.

Sopranosmiddag

PLING PLONG! Dags för middagstips. Idag blir det maffiaköttbullar i tomatsås. Gott!


Man behöver:
  • en lök
  • ett ägg
  • ett paket köttfärs (lamm är min favorit trots att kalv nog är mer maffiaitalienskt)
  • en köttbuljongstärning
  • ett paket krosstomat (gärna med basilikasmak)
  • lite mjölk
  • lite vetemjöl
  • timjan, rosmarin, salt, peppar
  • färsk basilika om man vill
  • pasta (tagliatelle i detta fall)


1. Hacka lök. Ena halvan till köttbullesmeten, andra halvan till såsen.


2. Blanda köttfärs, ägg, en skvätt mjölk, lite mjöl och halva den hackade löken i en skål tillsammans med kryddor (jag gillar rosmarin och timjan i men man kan såklart ta vilka kryddor man vill). Mojsa runt så att allt blandas. Var inte rädd för att salta ordentligt, köttfärs behöver mycket salt. Forma till stora bullar.


3. Stek köttbullarna i smör och olja på ganska hög värme så att dom får en fin yta och håller ihop. Sänk värmen när dom brynts hela vägen runtom. Ett tips är att använda två skedar när man vänder på dom så går dom inte sönder lika lätt.
Sätt på pastavatten.


4. Lägg i andra halvan av den hackade löken och låt den fräsa lite med bullarna. När löken blivit genomskinlig, häll i tomatkrossen och lite vatten. Häll i köttbuljongen och krydda med lite socker och vilka kryddor du tycker passar. Låt puttra.
Det fina är att såsen får så mycket smak av köttet. Smaka av hela tiden så att det inte blir för salt!


5. Koka pasta of your choice.


6. Voila!
(Jag brukar blanda i pastan i kastrullen men den här gången gjorde jag för mycket pasta så allt blev konstigt. Men det rekommenderas för att få till den där äkta italienska matmamma-känslan.)


Fönstershopping Parisstyle



Som Pinkberry!



Fin konst.


Konstig konst.



Michael Jackson anno 1981 ringde...


Guld hos Guerlain.

Fin lampa.

Så här bra var Paris


Man såg Pantheon från fönstret. Om man lutade sig ut.


Jag lyckades äta tre saker jag aldrig ätit förut: carpaccio, sniglar och ankbröst. Mycket nöjd!
Vi började alldeles för bra och åt bästa middan första dan (det har typ aldrig hänt mig innan). Tack vare Niotillfem hittade vi Casa Bini. Jag hade carpacciopremiär och det var sjukt gemytlig stämning. Bra italiensk restaurang.


Antropologimuseum. Jag tog kort på allt med fjädrar och guld.


Så himlans fint i Marais.


Finkelstajns.


Montmartre.


Dagens låt


Snart redan sönderlyssnad ♥

RSS 2.0