Sopranosmiddag

PLING PLONG! Dags för middagstips. Idag blir det maffiaköttbullar i tomatsås. Gott!


Man behöver:
  • en lök
  • ett ägg
  • ett paket köttfärs (lamm är min favorit trots att kalv nog är mer maffiaitalienskt)
  • en köttbuljongstärning
  • ett paket krosstomat (gärna med basilikasmak)
  • lite mjölk
  • lite vetemjöl
  • timjan, rosmarin, salt, peppar
  • färsk basilika om man vill
  • pasta (tagliatelle i detta fall)


1. Hacka lök. Ena halvan till köttbullesmeten, andra halvan till såsen.


2. Blanda köttfärs, ägg, en skvätt mjölk, lite mjöl och halva den hackade löken i en skål tillsammans med kryddor (jag gillar rosmarin och timjan i men man kan såklart ta vilka kryddor man vill). Mojsa runt så att allt blandas. Var inte rädd för att salta ordentligt, köttfärs behöver mycket salt. Forma till stora bullar.


3. Stek köttbullarna i smör och olja på ganska hög värme så att dom får en fin yta och håller ihop. Sänk värmen när dom brynts hela vägen runtom. Ett tips är att använda två skedar när man vänder på dom så går dom inte sönder lika lätt.
Sätt på pastavatten.


4. Lägg i andra halvan av den hackade löken och låt den fräsa lite med bullarna. När löken blivit genomskinlig, häll i tomatkrossen och lite vatten. Häll i köttbuljongen och krydda med lite socker och vilka kryddor du tycker passar. Låt puttra.
Det fina är att såsen får så mycket smak av köttet. Smaka av hela tiden så att det inte blir för salt!


5. Koka pasta of your choice.


6. Voila!
(Jag brukar blanda i pastan i kastrullen men den här gången gjorde jag för mycket pasta så allt blev konstigt. Men det rekommenderas för att få till den där äkta italienska matmamma-känslan.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0