Packing for Paris


Imorgon åker jag och Frallan till baskrarnas, rödvinets och baguetternas land.
Oh la la!

Bra helg

Fredag


Fredagsmyset började traditionsenligt med Idol, fortsatte med Apples to Apples och slutade med Kikki Danielssons "Vi låser dörren in till damernas" klockan fyra på morgonen. Fint.

Lördag



Strömmingsluckan är det bästa som hänt Göteborg på väldigt väldigt länge. Strömming + mos + lingon + champis = bästa lunchen.
Lammkotlett, rotsaker i ugn och rödvinssky till middag. Och kaliforniskt finvin årgång 2002. Bra grejer!

Söndag



Julstjärnan kom på plats. Sen glöggpremiär med lussekatter, pepparkakor och mögelost. I äkta första adventsanda sportade jag ett rött sammetsband som armband. Icke att förväxla med kabbalah-armbanden som alla kändisar hade ett tag.
Bra helg!

Tema jul09 - julstjärna (belysningen): check!


Tema jul09 - julstjärna (blomman): check!


Tack vänner!

Handklappslåt

Det är nåt som är så himla bra med handklappslåtar. Ni vet vilka jag menar, dom har en alldeles särskild känsla som är svår att förklara men den infinner sig direkt när jag hör den här låten. Man vill klappa med helt enkelt. Lumidee är väl ingen man kommer ihåg längre men den här låten har gjort come back i mitt liv dom senaste fredagarna. Att det dessutom även är en äkta hopprepslåt med grymmaste versen av Fabolous gör inte nostalgitrippen sämre direkt:


(obs! älskar hur Fabolous står med kepsen nerdragen under Busta-versen! så bra.)


Tema jul09 - adventskalender: check!


Adventskalender med glitter och änglar.

Man har roligare i stan


(Bild härifrån)

Det oundvikliga har hänt. The City är roligare än The Hills nu. Inte helt oväntat.

Den lite läskiga västen



Den lite läskiga västen är på idag. Den heter Nadia, kommer från en second handaffär i San Francisco och pryds av broderade barn från olika länder som håller varandra i händerna. Somliga tycker den är läskig, jag älskar den.

Kent, fejk-mocka och Rolf Lassgård

Mitt förhållande till datorer och till internet är just nu väldigt förvirrande. Jag får ångest av alla timmar som spenderas framför skärmen samtidigt som jag liksom inte kan slita mig. Surf surf surf. Klick klick klick.
Plus att Fredrik Strage förra helgen fick mig att börja lyssna på Kent igen för första gången på kanske fyra år. Det kan inte vara bra för en att lyssna på samma musik som på gymnasiet. Jag anar att detta har bidragit en del till min allmänna förvirring.

Men, ibland måste man faktistkt ta paus från internetandet. Istället för att gå ut i friska luften (läs regnet och blåsten) pysslar jag. Armband i läder (läs fejk-mocka) och Wallander på ljudbok går utmärkt bra ihop har jag märkt. Gärna med Rolf Lassgård som läser. Rolf rules.




Undrar vad dom lyssnar på?


Anakronism är jävla fint tycker jag.

Tema Jul09 - amaryllis: check!


Små personer!



Hade nästan glömt det här stället! Roligt.

Känns lite tjatigt det här med vädret...


...men gud vad jag inte vill leva i Göteborgsnovember längre. (Bild: Yvan Rodic)

Pinkberry


Jag saknar Pinkberry. Inte bara för att dom äter det i The Hills, det är gott också. Och ser festligt ut med färgglada toppings. Bilden är från Santa Monica i somras. En dag i LA åt jag pinkberry till frukost. Yeah.

(En typsik amerikansk grej var Pinkberryanställda som inte förstod att jag oftast bara ville ha en eller två toppings. Hur kan man inte vilja ha mer när det går att få mer? Som när dom inte fattar att man vill ha ett meal med en cheeseburgare på Donken. Lilla Menyn liksom. "But what do you want as your main burger?" En cheesburgare tack. Tjockisnationen.)

Arty farty

Jag gillar och följer diverse teckningsbloggar, som jag kallar dom. Här är några:


Liselotte Watkins


David Gómez


Igor + André


Caitlin Quiet


eplet


kris atomic

D.I.Y til you DIE

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag älskar internet.
Ett bra exempel på det fina med internet är Etsy.


Man kan ju hitta allt möjligt. Väldigt mycket smycken...


...lite konstiga grejer...


...vintagegrejer...


... och dom här fantastiska hundfotona av Christine Edwards.
Och så himlans mycket mer. Fint!



Dagens låt


Ja, jag har sett 500 Days of Summer. Den var helt okej. Var lite kär i Joseph Gordon-Levitt när han hade page och var med i Tredje klotet från solen. Det var på TV4-efter-skolan-tiden, back in the days.

Nu ska jag sticka på min något missbildade halsduk och se på finalen i Project Runway.

Jag ser ett mönster


Hej jag heter Ida och jag gillar svartvita kläder. Gärna med mönster på.

Dragkedjearmband


Jag vill ha ett sånt här armband. Ja. Tack. (Bild från The Coveted)

Vad har Michelle på sig idag?


Det här hade Mrs O på sig på Veterans Day (11 nov).

Om man vill ha stenkoll på vad USA:s första dam, Michelle Obama (eller First Lady of Style som hon tydligen också kallas), har på sig bör man kolla in den här bloggen. Mycket J Crew som måste ha fått ett sjukt uppsving i och med Mrs O:s klädval.


Stickat


(Bild från Sandra Backlund)

Jag har precis lärt mig sticka. Bland annat med hjälp av den här videon och den här sidan. Det gick himla bra att lära sig själv faktiskt, fastän min påbörjade halsduk inte rikigt ser ut som nån av Sandra Backlunds fantastiska kreationer än. Jag älskar att stickat kan få skupturala och nästan arkitektoniska former. Snyggt!
Målet är att jag ska klara av att sticka lite olika flättekniker till slut.



Jag vill också jobba med lera


(Video från Etsy)


Amerikat


Jag har köpt en mattidning för första gången i mitt liv.
Senaste numret av Jamie Olivers tidning har Amerikatema. Pajrecept, jakten på den bästa hamburgaren, Simpsons och cocktails.
Jag längtar väldigt mycket till Amerika.
New York eller San Francisco. Gärna nu tack!




Pyssel och P1

I torsdags, efter att ha spenderat alldeles för lång tid med att titta på foton av folk jag inte känner på facebook, pysslade jag julkort och lyssnade på P1. Sen hade det helt plötsligt gått fyra timmar, det var mörkt ute och jag hade glömt bort middan. Pysseltrans kan drabba den bästa. Det är inget man kan kämpa emot.


Pyssel och P1 går hand i hand. Precis som pommes och bea.

Naturen




(Bild: From Tokyo with love)

En av mina personliga ambitioner år 2009 har varit att spendera mer tid i naturen. Hittills består facit bland annat av en promenad i Canyon Runyon Park i Los Angeles, en roadtrip till Edsbyn med omnejd, spridda joggingturer runt en tjärn och en svamputflykt med mina föräldrar. En blandad men inte helt dålig kompott.

Det jag nu har börjat ana är att denna naturambition ligger helt rätt i tiden. I september kunde man läsa om den japanska skogsflicketrenden Mori Girls som är hot stuff i Tokyo, Fjällräven har blivit populärt hos engelska casuals och idag tog SVT:s Hype upp just Fjällräven och andra klassiska friluftsmärken är hur inne som helst i New York. Naturen är the shit helt enkelt. Och det gillar man.



Fjällräven Kånken



Vem annars?



Inte ens konstigt ju. Att Lady Gaga bland annat har Alexander McQueen på sig i den nya videon.

(Bilder härifrån)


Bento

Bento är fint. Bento betyder lunchlåda på japanska. Ett tag följde jag en mamma som gjorde bento till sitt barn varje dag, fotade lådan med mat och la ut fotot på flickr. En hel sida fylld med perfekta små bentolådor. Tyvärr hittar jag henne inte längre, har glömt vad hon heter. 
Anywho, bento är fint. Maten ligger prydligt i små fack och allt är väldigt japanskt ordentligt och inbjudande för ögat. Som en liten tavla gjord av mat.


Overkligt perfekta Luxirare gör bento.


Inte nog med den nästan obehagligt men ljuvligt perfekta maten; hon gör om en hög med klassiska drinkar till jello shots. Bento shots. Lite så att man kissar på sig av upphetsning.

Kullarna


Undrar om man hade fallit för Justin Bobby om man var med i The Hills? (älskar förresten att Kristin bara har en look - bitchlooken)

Varje gång jag ser på The Hills numera ställer jag mig två frågor:
1. Har den här serien egentligen nån handling?
2. Hur kan man inte ÄLSKA den?
Även om jag saknar mascaragråtande drama-queen-LC sitter jag som klistrad varje vecka. Så mycket att förundras över liksom; Stephanies ansikte som sakta förfaller till oigenkännlighet, Speidi som är i nåt slags evigt och mycket scriptat bråk (varenda mening låter läst), Justin Bobby som aldrig pratar i fullständiga meningar men ändå verkar få skitmycket tjejer och så den nya säsongens huvudperson Kristin Cavallari - "It's f-ing on bitch!". Herregud. Jag ryser av välbehag.
Och nästan ännu bättre än själva serien är att Emma Rosenblum på NY Magazine skriver om varje avsnitt i deras blogg The Cut! Smart, elakt och skitkul med ett "Vad är på riktigt och inte i The Hills-index". Love it!  


Make it work!


Tänk om man hade haft Tim Gunn som kompis. Fint.


fyrkantiga ögon.com

Förutom att träna gör jag inte jättemycket om dagarna nuförtiden. Vissa kallar det arbetslös, andra lat. Jag kallar det ledig.
Detta tillstånd ger en väldig massa tid att spendera på internet varje dag. Ofta finner jag mig själv autistiskt surfande på olika varianter av oändliga hemsidor, såna där ställen där man kan scrolla och klicka sig vidare i all evighet tills man glömt att det nånsin funnits en verklighet utanför skärmens sken.

Sartorialist var en av dom ställen där autistscrollandet tog sin början för mig men den känns något uttjatad idag, även om jag fortfarande gillar konceptet.
Här är två andra exempel på vad jag menar:

För ganska länge sen tipsade fantastiska Lisa Milberg om den här sidan med recensioner av godis. Tokigt! Extra fint är betygsystemet.

Fenomenet Dagens outfit kan lätt kännas lite trött men det finns andra sätt att göra det på. Till exempel så här: The What I Wore Today Pool. Bitvis lite för puttinuttigt för min smak men även sådär brittiskt bitter-quirky på sina ställen. Lite som Emma Thompson. Och så älskar jag folk som ritar, det är fint. Ett eget bidrag:






Min och Michaels låt

Jag såg This is it på premiären på Bergakungen i Göteborg. Trodde jag skulle gråta en massa men förutom några tårar i början blev jag mest glad. Lite med klump i magen (för att allt som har att göra med Michael är så tragiskt) men ändå glad gick jag hem från bion.

Men sen kunde jag inte riktigt släppa den. Det var som att mitt 13-åriga MJ-fan kom framkrypandes från sin håla och jag satt i timmar apatisk framför youtube och kollade igenom tusentals klipp med Michael Jackson. En obehglig stalkerkänsla infann sig nästan direkt eftersom mycket är skvaller och grott (To buy it is to feed it som MJ själv hade sagt) men jag fortsatte och efter ett tag ramlade jag över guldgruvan som stavas MJ Private Home Videos, ett program som Fox visade 2003 där Michael visar "egna" videos från turnéer, vattenballongkrig med Macaulay Culkin, jul med Elizabeth Taylor etc etc.
Och det var där jag hittade detta fantastiska ögonblick! 4:24 in i det här klippet händer det:




vaktel


"I used to duck shots, but now I eat quail, I'll probably never see jail"

Jag gillar hela "mat som materialism och status"-grejen inom hip hop. Jay-Z är 40 år och äter vaktel istället för hamburgare och dricker rosé istället för Dom. Mycket classy.

Jag undrar hur vaktel smakar och undrar om han äter den tillsammans med B?
Om man vill prova på kan man göra som Sverker i favvoprogrammet Halv åtta hos mig.



mickcheck

Första inlägget men det blir inte mycket till presentation eller manifest eller nåt sånt tänker jag. Det är väl bara att köra på!
Kommer bli mycket internet, musik, mode, the Hills och annan ful-tv. Och massa, massa mer. Jag ska göra mitt bästa.
Välkomna!


RSS 2.0